Homepage

Alhoewel er door BioPartner een beginnend klimaat is geschapen voor academische wetenschappers om hun idee in een bedrijf om te zetten, moeten er nog veel verschillende zaken worden geregeld door andere professionele partijen.
Een aantal van deze zaken, denk aan boekhouding, ICT, juridische ondersteuning, IP en assurantiën, kunnen door externe experts worden uitgevoerd. Voordeel van deze aanpak is dat, naast de up to date kennis, er geen additionele personeelslasten zijn waar men rekening mee dient te houden. Life Science Purchasing Power wil deze startende bedrijven ook ondersteunen op het gebied van het inkopen van Life Science gerelateerde artikelen. Tevens kan de administratieve afhandeling uit handen worden genomen van de klant. Gezien het feit dat deze bedrijven te klein zijn om voor een aantal uren per week een medewerker in dienst te nemen c.q. op te leiden, kan deze aanpak toegevoegde waarde hebben.

Besparen begint bij de inkoop, zeker bij biotechnologiebedrijven.

Veel ondernemingen focussen op omzetvergroting en verkoop. Bij life science-bedrijven draait het veelal om onderzoek en ontwikkeling. Inkoop? Daar is vaak niemand specifiek mee belast. Er wordt gewoon besteld, zonder dat er antwoorden worden geformuleerd op vragen als waarom, wanneer, bij wie en tegen welke condities. Een aanpak die veel geld kost.

Wilt u uw kosten serieus terugdringen, dan moet u tijd voor de inkoop vrijmaken. Elke euro die er zo wordt bespaard, kunt u voor andere doeleinden aanwenden. Maar hoe bereikt u een gestroomlijnde inkoop? Het beste is om een medewerker er speciaal mee te belasten. Een goede inkoper verdient zichzelf altijd terug. Heeft u daar de middelen niet voor, dan zult u zelf de vinger aan de pols van de leveranciers moeten houden. U kunt natuurlijk ook kiezen voor Life Science Purchasing Power.

Gebundelde inkoopkracht

Kleine(re) bedrijven betalen méér voor gebruiksartikelen dan grote universiteiten en instituten, simpelweg omdat het volume te klein is om tot prijsafspraken te kunnen komen met leveranciers. Life Science Purchasing Power biedt gebundelde inkoopkracht aan op het gebied van life science artikelen. Life Science Purchasing Power bundelt de bestellingen van diverse bedrijven en kan zo tot goede prijsafspraken met leveranciers komen. Tevens kunnen wij de bijbehorende administratieve afhandeling verzorgen.

Naast véél gemak en ontlasting van uw personeel levert Life Science Purchasing Power u een interessant financieel voordeel op. Wij kunnen u kortingen aanbieden van 10 tot 35% op een breed scala van gebruiks- en verbruiksartikelen voor laboratoria. Kortingen die 'totaalleveranciers' u niet aanbieden. Wij kopen in bij álle fabrikanten, zowel binnen als buiten Europa. Tevens maken wij kostenvergelijkingen tussen diverse leveranciers.

© LSPP

Einde van de pagina